maandag 6 juli 2015

ONGEVAL dat voorkomen kon wordenDit is mijn neef Aaron, hij is 15 jaar en is vrijdag 3 juli zwaar ten val gekomen met zijn fiets. De oorzaak was de slechte staat van het fietspad in de Oedelemsesteenweg te Oedelem (Beernem).

De buurtbewoners vragen al een paar JAAR om die plaats te herstellen omdat het zo gevaarlijk is daar, er zijn al verschillende mensen gevallen, maar nu eentje met zwaardere gevolgen.

Er stond zaterdag een klein berichtje in hln.be hierover waarin gezegd werd dat het wegdek omhoog gekomen was door de hitte, de plaats afgezet werd om verdere ongevallen te voorkomen en hij met lichte verwondingen naar het ziekenhuis werd overgebracht,

MAAR:

 1. Het wegdek was inderdaad een beetje meer omhoog gekomen, maar dat doet geen afbreuk aan het feit dat dat al een gevaarlijke plaats is waar de buurtbewoners al lang vragen om dit te herstellen.
 2. Er werd / is helemaal NIETS afgezet op die plaats om andere ongevallen te voorkomen, we zijn hier gisteren zelf gaan kijken,
 3. de "lichte" verwondingen zijn: de ganse linkerkant van zijn gezicht geschaafd en verbrand, nog enkele kleinere schaafwonden, 4 tanden kwijt (ze hebben er 3 proberen terug te plaatsen, in de hoop dat ze misschien terug vast willen groeien), gebarsten schouder en tot slot hersenschudding met geheugenverlies. Maar het het inderdaad veel erger kunnen zijn.

We gaan dit zoveel mogelijk proberen verspreiden via de (sociale) media opdat er eindelijk eens iets zou gebeuren aan dat fietspad.

Zouden jullie dit ook zoveel mogelijk willen delen a.u.b.?

Bedankt!


3 opmerkingen:

 1. hij is toch wel redelijk beschadigd hé, en zo in zijn gezicht. Maar 't zal wel genezen met wat tijd en geduld

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, t had eigenlijk nog veel erger kunnen zijn. Zeker Brugs Handelsblad halen hé vrijdag, ze gaan er reportage inzetten met foto's, ze gaan morgen bij hen thuis langs, ze hebben Jonas er ook bij gevraagd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen