dinsdag 8 oktober 2013

Pech, nog meer pech en 2 engelen

We weten weer waarom we elke maand proberen wat geld opzij te zetten.
Nick zijn auto had en onderhoudsbeurt nodig, en er was ook iets mis met één van zijn koplampen, of de garage er eens wou naar kijken, dat hebben ze gedaan, resultaat: 600 €. Er was iets dat kortsluiting gaf naar die lamp en er moest een redelijk duur stuk vervangen worden.
Maar enfin, die was terug in orde, ... , dachten we: de dag nadien heeft de starter het opgegeven, en de batterij was ook aan vervanging toe, nog eens bijna 400 erbij, op minder dan een week tijd, maar ja, zijn auto is 8 jaar, en staat terug volledig in orde nu.

Maar dat was pas het begin.
Gisteravond moesten Sarah, nog een mevrouw en ik in Gent een cursus reanimatie bij baby's en kinderen volgen om te mogen helpen in mijn tante haar crèche, dus wij daar met alle plezier daarheen, carpoolen met mijn auto.De heenrit ging goed, de cursus was heel interessant, maar toen begon het.
Op de terugweg merkte ik, dat de temperatuur van mijn motor enorm vlug steeg en in het rood kwam, dus ik pechstrook op.Touring gebeld, maar aangezien ik geen lid ben moest ik eerst 265€ cash of met kredietkaart betalen. Zoveel cash had ik niet bij, een kredietkaart heb ik niet, en overschrijven aanvaarden ze niet, dus wilden ze mij niet helpen.
Schandalig eigenlijk, maar ja, wat doe je eraan?

Dan maar naar 101 gebeld, die een sleepdienst opriepen die ons dan tot het tankstation van Drongen gebracht heeft. De auto gecontroleerd, wat bleek: in het reservoir zat er koelvloeistof genoeg, maar radiator was leeg. Mijnheer heeft die bijgevuld, die lekte niet, dus waarschijnlijk een beetje vuil in darmpje van de toevoer en we konden terug verder. Wij dolblij, want het was ondertussen bijna 00u30 en Sarah had 2 toetsen vandaag.
Maar,...  een goeie kilometer verder was het weer van hetzelfde, ik werd er echt niet goed van. Ik heb Nick gebeld, maar hij kon niet komen omdat de nieuwe batterij in zijn auto voor vandaag voorzien was, dus dikke sh.....

Toen kwam engel 1 op de proppen.
Bij ons buurvrouw brandde er nog licht, dus Nick is daar aan gaan kloppen en de situatie uitgelegd, 
Marleen is zonder nadenken in haar auto gesprongen en ons komen ophalen, terwijl we een goed half uur rijden van huis stonden, dus:

LIESTE MARLEEN,
IK KAN JE NIET GENOEG BEDANKEN!!!!!!

Vanmiddag is ons garagist mijn auto gaan takelen en ik ben vanavond langs gegaan om het verdikt te horen,
Dat was een ramp dus hé, er scheelt van alles en nog wat aan, torenhoge kosten en geen garantie dat de auto dan echt in orde is, want mijn Trees is ook al 13 jaar oud, maar wel een gemak want ze heeft 7 zitplaatsen.
Thuis gekomen heb ik Nick ingelicht en zijn we samen terug naar de garage geweest,

Toen kwam engel 2 tevoorschijn:
Ik heb het besluit genomen afscheid te nemen van ons Trees en een nieuwe (tweedehandse) auto aan te schaffen, er stond één in de garage die me interesseerde, wel maar met 5 plaatsen, maar binnen men budget.
Maar Nick zei dat ik die niet mocht kopen,
Ik kreeg die van hem, omdat het bijna men verjaardag is, dus:

LIEVE SCHAT,
DANK JE WEL, JE BENT GEWOON FANTASTISCH!!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten